Delta-on-Ice: powered by Delta-Temp


Delta-on-Ice is een onderdeel van Delta-Temp en kan terugblikken op een jarenlange ervaring in het bouwen van tijdelijke ijsbanen. Onder andere de schaatsbanen op de Groenplaats in Antwerpen en Winterland in Hasselt behoren tot onze realisaties.

Delta-on-Ice verzorgt het totaal concept van uw ijsbaan, van A tot Z : zo hoeft u zich nergens zorgen over maken. Wij hebben alles in huis om zowel uw ijsbaan te bouwen als alle nodige accessoires om uw bezoekers te laten genieten op het ijs.

Onze bedrijfsvideo hieronder geeft u een duidelijk beeld van wie we zijn, hoe we te werk gaan en enkele ijsbanen die we gerealiseerd hebben.

 

 

U wenst ook een ijsbaan?


De eindejaarsperiode heeft iets 'magisch'! Overal heerst een gezellige sfeer: de kerstbomen worden versierd, de lichtjes schitteren in het straatbeeld en verschillende kraampjes vormen een sfeervolle kerstmarkt. En u wilt uw bezoekers uiteraard 'the most wonderful time of the year' laten beleven.

Daarom is een tijdelijke ijsbaan hét middel bij uitstek om de sfeer en ervaring naar een hoger niveau te tillen. Zowel jong als oud vermaken zich en genieten van de gezellige momenten. De smartphones worden bovengehaald en binnen de kortste keren staan de social media vol met prachtige foto’s van uw #ijsbaan en #kerstmarkt of evenement met de hashtags #fun #schaatsplezier #blij #lachen…

Of u nu een schaatsbaan wil installeren op een kerstmarkt, een evenement, een plein of stadscentrum: bij Delta-on-Ice bent u aan het juiste adres. Wij hebben de nodige ervaring en know-how in huis om uw ijsbaan volledig op maat te maken. Bekijk hier enkele sfeerbeelden van onze ijsbanen.

Contacteer ons

 

Waarom kiezen voor Delta-on-ice?

Ervaring

Delta-on-Ice bestaat uit een hecht team. Onze medewerkers zijn perfect op elkaar ingespeeld

Advies

Wij staan steeds klaar om u met raad en daad bij te staan. Heeft u vragen? Contacteer ons gerust

Kwaliteit

Met onze krachtige chillers garanderen wij u een dikke laag natuurijs van maar liefst 12cm dik

One-Stop-Shop

Wij hebben alles in eigen beheer om uw ijsbaan van A tot Z op te bouwen, inclusief alle accessoires

24/7 support

Ook na de opbouw van uw ijsbaan blijven wij paraat staan om u te helpen mocht er toch iets verkeerd gaan

Maatwerk

Wij bouwen uw ijsbaan op maat en volgens uw wens, met oog voor detail en afwerking

Hoe gaan we te werk?

Veel mensen vragen ons hoe we het aanpakken om een ijsbaan te bouwen. "Jullie kappen er water in en hopen dat het bevriest?" Nee, zo gaat het niet...

Kijk hieronder stap voor stap hoe we te werk gaan.

 

De basis voor een goede ijsbaan is een egaal vloersysteem dat waterpas ligt. Hiervoor werken wij samen met externe partners die de vloer op maat leggen, al dan niet overdekt met een zeil of in een grote tent.

Aan de hand van L-profielen leggen we de basis voor uw ijsbaan in de vorm die u wenst. Deze oppervlakte wordt dan bedekt met een waterdicht zeil zodat er een gigantische badkuip ontstaat waar later het water in zal stromen.

Omheen de ijsbaan plaatsen we nu de boardings en armsteunen, zodat ook de toeschouwers het spektakel op de ijsbaan in alle comfort kunnen aanschouwen. U kan hierbij kiezen tussen houten wanden, plexiglas, of een combinatie van beiden.

Nu uw ijsbaan stilaan vorm krijgt leggen we hier onze ijsmatten in die met elkaar worden verbonden. Hier zal het glycolwater doorheen stromen zodat het water van uw ijsbaan bevriest en u een dikke stevige ijslaag verkrijgt.

Achter de schermen wordt onze koelinstallatie gekoppeld aan de ijsbaan. Deze koelt het glycolwater af tot -12°C (door de mengeling water/glycol vriest dit water niet aan onder 0°C). Dit glycolwater wordt doorheen de ijsmatten gejaagd waardoor deze razendsnel afkoelen.

Daarna vullen we de ijsbaan met water. Dit water zal geleidelijk aan bevriezen doordat het glycolwater in de ijsmatten de warmte ontrekt. Van zodra al het water is bevroren is heeft u een mooie dikke ijslaag en kan het schaatsplezier beginnen.